O  DIAS Productions παρέχει τις ακόλουθες υπηρεσίες στη βιομηχανία του κινηματογράφου

Line Producers

Διευθυντές Παραγωγής

Σχεδιασμός Παραγωγής

Λογιστές Παραγωγής

Διοίκηση Παραγωγής

Χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες

Ασφάλιση

Άδειας

Ενοικίαση Εξοπλισμού

Δελτία Εισαγωγής

Crewing

Casting

Εξεύρεση Τοποθεσιών

Σχεδιασμός & Κατασκευή Σκηνικών

Ασφάλεια

Υπηρεσίες Μετάφρασης

Μεταφορά

Διαμονή

Τροφοδοσία

 

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΜΑΣ

Σας βοηθάμε να ζωντανέψετε τις ιστορίες στην οθόνη, στηρίζοντας και ενθαρρύνοντας τη δημιουργικότητα και την καινοτομία.

Μέσω του τμήματος της τηλεόρασης ΣΙΓΜΑ, είμαστε οι κορυφαίοι παραγωγοί στην Κύπρο και προσφέρουμε ολοκληρωμένες λύσεις στην βιομηχανία του κινηματογράφου και της τηλεόρασης.

 

ΑΤΟΜΑ

ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΑΡΑΤΖΙΑΣ, Πρόεδρος της DIAS Productions 

Ο Αντώνης Καρατζιάς είναι ο Διευθυντής του Τμήματος Ανάπτυξης & Καινοτομίας του συγκροτήματος ΔΙΑΣ, υπεύθυνος για νέες επιχειρήσεις και Ευρωπαϊκά Προγράμματα. Το τμήμα  σχεδιάζει και ενσωματώνει επιχειρηματικές ιδέες και έργα με νέες τεχνολογίες και υποστηρίζει εκστρατείες επικοινωνίας αξιοποιώντας τα διαθέσιμα μέσα ενημέρωσης του συγκροτήματος Δίας.

Ο Αντώνης Καρατζιάς είναι επίσης Life/Personal Coach και πεπειραμένος εκπαιδευτής με ειδίκευση στα προγράμματα ανάπτυξης ηγεσίας. 

Σε ότι αφορά τη δράση του σαν Διευθυντής Έργων έχει διευθύνει Εθνικά, Ευρωπαϊκά και Διεθνή έργα κυρίως στους τομείς της Επικοινωνίας, της Εκπαίδευσης Ενηλίκων, του Περιβάλλοντος, της Τεχνολογίας, του Ασύλου-Μετανάστευσης και Ένταξης. Έχει επίσης συμμετέχει ως Project Manager σε διάφορες τηλεοπτικές παραγωγές, όπως ντοκιμαντέρ, ψυχαγωγικές εκπομπές κ.α.

 

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΛΕΟΝΤΑΡΙΤΗΣ, Διαχείρηση Πελατών

Ο Αλέξανδρος είναι σκηνοθέτης και συγγραφέας κινηματογραφικών ταινιών και έχει εργαστεί στη βιομηχανία του κινηματογράφου και της διαφήμισης σε διάφορες θέσεις ως σκηνοθέτης, κινηματογραφιστής, διευθυντής παραγωγής και μοντέρ στο Λος Άντζελες, τη Νέα Υόρκη, το Ντουμπάι, το Λονδίνο, την Αθήνα και τη Λευκωσία. Έχει εργαστεί ως παραγωγός και σκηνοθέτης ταινιών μεγάλου μήκους, τηλεοπτικών σειρών, ταινιών μικρού μήκους, μουσικών βίντεο και διαφημίσεων. Ενώ ήταν στο Λος Άντζελες, εργάστηκε ως βοηθός παραγωγής στις εταιρείες παραγωγής του Χόλιγουντ Lawrence Bender Productions και Kadokawa Picures. Στο Ντουμπάι εργάστηκε ως παραγωγός διαφημίσεων στο Joy Films.

Ο Αλέξανδρος εργάστηκε επίσης στον τομέα των ραδιοτηλεοπτικών μέσων ως σκηνοθέτης και συντάκτης σε διάφορα τηλεοπτικά κανάλια στην Ελλάδα και την Κύπρο σε εθνικές τηλεοπτικές ειδήσεις στην ΕΡΤ, τον ANT1, το SKAI TV, το Star Channel και το Sigma Live TV και ως φωτογράφος και δημοσιογράφος σε διάφορες εφημερίδες και περιοδικά για θέματα που σχετίζονται με τον κινηματογράφο.
Έχει πτυχίο από το Αμερικανικό Κολλέγιο της Ελλάδος (Deree College), πιστοποιητικό στην παραγωγή ταινιών από το UCLA, πιστοποιητικό κινηματογραφικών και τηλεοπτικών σπουδών από το κολέγιο της Νέας Υόρκης και πιστοποιητικό κινηματογραφικής σκηνοθεσίας από το ΙΕΚ ΑΚΜΗ (Επαγγελματική Κατάρτιση). Έχει κερδίσει βραβεία ως σκηνοθέτης και παραγωγός σε διάφορα Φεστιβάλ Κινηματογράφου όπως το Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Los Angeles, το Worldfest Χιούστον, τα Independent Horror Movie Awards, τα Aphrodite Film Awards της Νέας Υόρκης και το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.

 

MUNRO FORBES, Διευθυντής της DIAS Productions

Ο Munro είναι ειδικός σύμβουλος της τηλεόρασης Sigma και διευθυντής του Cyprus Media Academy. Είναι επίσης μέλος του Cyprus Film Summit 2018. Ο Munro Forbes εργάστηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο ως τηλεοπτικός διευθυντής και παραγωγός στο BBC & ITV για περισσότερα από 30 χρόνια. Εκτός από τον ρόλο του στο συγκρότημα ΔΙΑΣ, αναλαμβάνει επίσης έργα σε όλο τον κόσμο για τη δημιουργία τηλεοπτικών εκπομπών και τηλεοπτικών καναλιών αλλά και για να εκπαιδεύσει παρουσιαστές και προσωπικό παραγωγής.

ΝΤΙΝΟΣ ΠΑΠΑΣ, Τεχνικός Σύμβουλος της DIAS Productions

Ο Ντίνος Παπάς είναι ο Διευθυντής τεχνικών υπηρεσιών της τηλεόρασης ΣΙΓΜΑ. 

Με 26 χρόνια εμπειρία, ο Ντίνος είναι υπεύθυνος για όλους τους τεχνικούς τομείς της εταιρείας. Συγκεκριμένα επιβλέπει το τεχνικό τμήμα Υποστήριξης, το τμήμα Συντήρησης και Εγκαταστάσεων, το τμήμα Σκηνοθετών, το τμήμα Μοντάζ και Trailers, το τμήμα Αρχείου ειδήσεων, το τμήμα Γραφικών, το τμήμα Ηχοληψίας, το τμήμα κατασκευής σκηνικών και τους Floor managers.

Εκτός από τοπικές παραγωγές, ο Ντίνος ήταν επίσης υπεύθυνος για την τηλεοπτική παραγωγή πολλών σημαντικών διεθνών παραγωγών συμπεριλαμβανομένων όλων των αγώνων UEFA Champions League που έγιναν στην Κύπρο μεταξύ 2008 - 2012 (international feed), τους αγώνες Tennis Davis Cup, τα Βραβεία Madam Figaro, τα Βραβεία Super Awards και όλες τις προεδρικές και βουλευτικές εκλογές από το 1992 εώς σήμερα.

 

NICK WALSHE, Σύμβουλος της DIAS Productions 

Ο Νικ είναι σύμβουλος της τηλεόρασης ΣΙΓΜΑ, βασικός εκπαιδευτής του Cyprus Media Academy του συγκροτήματος ΔΙΑΣ και προσφέρει επίσης συμβουλές για έργα κινηματογραφικών και τηλεοπτικών ταινιών μέσω του media971 στο Ντουμπάι.

Ο Nick εργάστηκε στα μέσα μαζικής ενημέρωσης για περισσότερα από 35 χρόνια, ξεκινώντας από τις εφημερίδες του Ηνωμένου Βασιλείου πριν γίνει μέλος του BBC Radio, της BBC TV και της ITV ως ρεπόρτερ και παρουσιαστής. Έχει περάσει δέκα χρόνια στο ITN στο Λονδίνο και εργάστηκε σε ξένες ειδήσεις προτού ενταχθεί στην ομάδα που ξεκίνησε το Al Jazeera English το 2006. Πρόσφατα έργα του Nick περιλαμβάνουν μαθήματα έκτακτης ανάγκης για επικοινωνία και επικοινωνία έκτακτης ανάγκης με την Ακαδημία Μέσων Μαζικής Ναυσιπλοΐας Κύπρου εκπαίδευση για την MSML Shipping & DP World στη Μέση Ανατολή.

Γιατί να επιλέξετε το DIAS Productions?

Ασφάλεια & Αξιοπιστία

Η DIAS Productions είναι ένα τμήμα του Συγκροτήματος ΔΙΑΣ που ιδρύθηκε το 1976 και τώρα είναι ο μεγαλύτερος όμιλος μέσων μαζικής ενημέρωσης στην Κύπρο. Μέσω των έντυπων μέσων του, της τηλεόρασης, του ραδιοφώνου και του διαδικτύου, φτάνει καθημερινά σχεδόν όλους τους Κύπριους.

Το συγκρότημα ΔΙΑΣ προσελκύει περισσότερο από το ένα τρίτο του συνολικού διαφημιστικού προϋπολογισμού της χώρας.

Σε συνεργασία με τα πανεπιστήμια της Κύπρου, Το συγκρότημα ΔΙΑΣ έχει επίσης ιδρύσει το Cyprus Media Academy, το οποίο προσφέρει εκπαίδευση για κινηματογραφική και τηλεοπτική παραγωγή μαζί με ένα ευρύ φάσμα μαθημάτων που αφορούν τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης για επιχειρήσεις, φοιτητές και ιδιώτες. Η Ακαδημία προσελκύει συμμετέχοντες από πολλές χώρες και απασχολεί επαγγελματίες εκπαιδευτές από το Ηνωμένο Βασίλειο, την Αυστραλία, τη Δανία, την Κύπρο και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Έχει επίσης μια ευρεία σύνδεση με διεθνείς εταιρείες και επιχειρήσεις.

 

Τοπική γνώση και εμπειρία

Με την πολύχρονη εμπειρία του, την γνώση και την σημαντική θέση που κατέχει στην Κύπρο, η DIAS Productions είναι η κατάλληλη επιλογή για τις κινηματογραφικές σας ανάγκες.

 

Υπηρεσίες που προσφέρουμε στη Βιομηχανία Κινηματογράφου

 

 • Βοήθεια για την εξεύρεση κινηματογραφικών τοποθεσιών
 • Συμβουλές για όλες τις κινηματογραφικές απαιτήσεις στην Κύπρο
 • Επικοινωνία με την Κυπριακή Αστυνομία και τις τοπικές αρχές για έγκριση αδειών γυρισμάτων
 • Διευθέτηση όλων των αναγκών παραγωγής
 • Παροχή ανταγωνιστικών τιμών για ενοικίαση εξοπλισμού
 • Organise local casting 
 • Διευθέτηση αδειών εργασίας
 • Διαπραγμάτευση μισθών και συνθήκων τοπικής εργασίας
 • Διασφάλιση τήρησης  κανονισμών ασφάλειας και υγείας
 • Εξασφάλιση συμμόρφωσης με τοπικούς κανονισμούς και κώδικες εργασίας
 • Διευθέτηση διαμονής & μεταφοράς
 • Παροχές εκπτώσεων σε μετρητά για τις επιλέξιμες δαπάνες
 • Χρηματοοικονομική παρακολούθηση και έλεγχος των δαπανών παραγωγής
 • Διευθέτηση εγγράφων συμπεριλαμβανομένων εγγράφων παροχής άδειας, φύλλων κλήσεων & καθημερινές αναφορές προόδου
 • Διαβεβαίωση ότι όλα τα τελικά τιμολόγια για τις παρεχόμενες υπηρεσίες λαμβάνονται, ελέγχονται και διαβιβάζονται για πληρωμή
 • Διαβεβαίωση ότι όλες οι συμβάσεις ενοικίασης έχουν διευθετηθεί
 • Διευθέτηση για την υποβολή όλων των τελικών αιτήσεων για κίνητρα και εκπτώσεις
 • Βοήθεια για αιτήσεις για την επιστροφή του Φόρου Προστιθέμενης Αξίας σε αγαθά και υπηρεσίες    

Γιατί να επιλέξετε την Κύπρο?

 • Ευρωπαϊκή Ένωση: Η Κύπρος είναι μέλος της ΕΕ
 • Νόμισμα: Η Κύπρος είναι μέλος της Ευρωζώνης και το επίσημο νόμισμά της είναι το Ευρώ
 • Ασφάλεια και σταθερότητα: Η Κύπρος φημίζεται για την ασφάλειά και τη φιλοξενία της και θεωρείται μια από τις πιο ασφαλείς χώρες του κόσμου
 • Εύκολη πρόσβαση: εκατοντάδες απευθείας πτήσεις και εύκολες συνδέσεις τόσο με το αεροδρόμιο της Λάρνακας όσο και της Πάφο διευκολύνουν την πρόσβαση στην Κύπρο
 • Κλίμα: Η Κύπρος απολαμβάνει ένα μεσογειακό κλίμα με ημερήσιο μέσο όρο ηλιοφάνειας 11 ωρών
 • Εύκολη επικοινωνία: Η αγγλική είναι η επίσημη γλώσσα των επιχειρήσεων και σχεδόν όλοι στην Κύπρο μιλούν αγγλικά
 • Κυπριακή Φιλοξενία: το νησί είναι γνωστό για τη φιλοξενία του και προσφέρει μια σειρά από ποιοτικά καταλύματα
 • Τουρισμός: Η Κύπρος προσελκύει σχεδόν 4 εκατομμύρια τουρίστες κάθε χρόνο
 • Ένα νησιωτικό μείγμα Ανατολής & Δύσης: Ρωμαϊκό, Ελληνικό, Βυζαντινό, Οθωμανικό και Βενετικό
 • Τοποθεσίες: μια τεράστια ποικιλία σκηνικών σε ένα νησί. Βουνά, ζεστές θάλασσες, δάση, λίμνες, παραλίες, αστική και προαστιακή ζωή, άγονες και έρημες περιοχές, ορυχεία και ακόμη και αλατισμένες λίμνες - όλα προσβάσιμα μέσα σε 2 ώρες με το αυτοκίνητο
 • Εμπόριο: Η Κύπρος προσελκύει επιχειρήσεις και επαγγελματίες από όλο τον κόσμο. Το νησί είναι το μεγαλύτερο κέντρο διαχείρισης πλοίων της ΕΕ και είναι ένας από τους τρεις μεγαλύτερους στον κόσμο, ελέγχοντας 2.500 σκάφη.
 • Κινηματογραφικά Κίνητρα: Η Κύπρος τώρα προσφέρει στους παραγωγούς ταινιών ένα εξαιρετικό πακέτο κινήτρων

Shoot in Cyprus now!

• Δημιουργήστε σε μια ολοκαίνουργια, νησιωτική τοποθεσία

• Επιλέξτε τη DIAS Productions για να είστε ήσυχοι

• Επωφεληθείτε από τα νέα οικονομικά κίνητρα της Κύπρου

 

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΤΑΙΡΟΙ

KAUNAS UNIVERSITY OF TECHNOLOGY - Λιθουανία

RIGA TECHNICAL UNIVERSITY – Λετονία

UNIVERSITY OF GLOUCESTERSHIRE – Ηνωμένο Βασίλειο

UNIVERSITY OF ESSEX - Ηνωμένο Βασίλειο

DIGITAL CATAPULT – Ηνωμένο Βασίλειο

DEUTSCHE WELLE - Γερμανία

ISOB (Institute for Socio-Scientific Consultancy) – Γερμανία

FUNDEUN - Ισπανία

LiveTech - Ιταλία

WAN-IFRA - World Association of Newspapers and News Publishers

IMEC – Βέλγιο

VRT – Βέλγιο

ENGINEERING INGEGNERIA INFORMATICA SPA - Ιταλία

ASTER - Ιταλία

CESIE – Ιταλία

PANTEION UNIVERSITY – Ελλάδα

ATHENS TECHNOLOGY CENTRE – Ελλάδα

NATIONAL TECHNOLOGY UNIVERSITY of ATHENS - Ελλάδα

PARKUBIS – Πορτογαλία

UBI (University of Beira Interior) - Πορτογαλία

NASMB (Εθνικός Οργανισμός Μικρών και Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων) - Βουλγαρία

PARAGON EUROPE - Μάλτα

 

Επικοινωνήστε μαζί μας για περισσότερες πληροφορίες

 

DIAS Productions

Ιστοσελίδα:   www.diasproductions.com

E-mail:            info@diasproductions.com

Τηλέφωνο:     +357 22 580649,+357 22 580650,+357 99 036464

Back to top